08
mei
2023

Succesvolle start bruinvis Foto ID seizoen!!

Op zaterdag 06 mei jl is het Bruinvis Foto ID ook op de Oosterschelde eindelijk van start gegaan. En meteen ook zeer succesvol. 

Bruinvis nieuwsgierig vlakbij het Zeevarken (Foto R. Smit)

Rond 11 uur vertrokken Ronald, Natacha en Robertino uit de haven van Kats. Het water was als een spiegeltje. Mooi weer om bruinvissen te spotten, maar  af en toe wat lastig met focussen van de camera vanwege het ontbreken van “oppervlak” voor de camera. 

Er werd koers gezet richting Zierikzee. Hier werd de eerste waarneming gedaan.  Daarna volgden er nog meer bruinvissen, onder andere bij de boei van Studio Bruinvis. De laatste waarneming, met 3 dieren, was vlak voor de haven ingang van Kats. 

Het team had in totaal 8 encounters, ontmoetingen met een of meer dieren tegelijk.  De voorlopige schatting is dat er minimaal 10 verschillende individuen zijn waargenomen. Van de meeste dieren is er wel geschikt fotomateriaal gemaakt voor identificatie. Het was een geslaagde eerste tocht! 

Stichting Rugvin voert sinds 2015 op projectbasis het Foto IDentificatieproject uit. Op basis van uiterlijke kenmerken zoals littekens, de rugvinvorm en pigmentvlekken kunnen we mede adhv ons archief, bepalen welk dier er op welke plek, welk tijdstip en met welke andere dieren zwom of op vis jaagde. 

Bruinvis met veel krassen. (Foto R. Smit)
Bruinvis met typische kenmerken (Foto R. Smit)

De uitvoer van de Foto ID activiteiten in 2023 wordt voor een groot deel financieel ondersteund door het Nationaal Park Oosterschelde

You are donating to : Stichting Rugvin

How much would you like to donate?
€10 €20 €30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...