16
sep
2016

Studio Bruinvis krijgt vorm!

Informatiezuil Studio Bruinvis

Afgelopen week is de infopilaar t.b.v. Studio Bruinvis op het havenhoofd bij Zierikzee geplaatst. In deze zuil worden komende week de nog ontbrekende technische onderdelen geplaatst die nodig zijn voor het ontvangen van de bruinvisgeluiden uit de Oosterschelde. Kortom we zijn weer een stap dichterbij gekomen en hopen in het volgende bericht te kunnen melden dat het nu echt zover is en dat Studio Bruinvis in gebruik genomen kan worden.

Studio Bruinvis gaat het mogelijk maken om de geluiden die bruinvissen maken live naar de kant te zenden zodat bezoekers van het havenhoofd niet alleen deze dieren visueel kunnen bewonderen maar ook aan de hand van wat deze dieren aan geluid produceren. De bruinvisgeluiden worden opgevangen met behulp van een hydrofoon die bevestigd is aan de gele boei die hier in het voorjaar voor de kust is geplaatst (zie foto en tekening).

Met de in het verschiet liggende realisatie van Studio Bruinvis krijgt een lang verwachtte belofte eindelijk vorm. Het project heeft nogal wat aanpassingen gehad en de betrokkenen het nodige geduld.

Schematische voorstelling Studio Bruinvis

Wil je meer weten/lezen over Studio Bruinvis of al wat geluiden horen klik dan op deze link.

Het benodigde bedrag is beschikbaar gesteld door het Wereld Natuur Fonds, Natuurmonumenten, het Nationale Park Oosterschelde, de gemeente Schouwen-Duiveland en door vele particuliere crowdfunders!!

 

U doneert aan: Stichting Rugvin

Hoeveel zou u willen bijdragen?
€10 €20 €30
Wilt u een regelmatige donatie doen? Ik wil graag bijdragen
Hoe vaak wilt u deze donatie herhalen? (inclusief deze betaling)
Naam*
Achternaam*
Email *
Telefoon
Adres
Eventuele opmerkingen
paypalstripe
Loading...