18
jun
2020

Studio Bruinvis kan voor 3 jaar zeker verder

Deze week werd het duidelijk dat Studio Bruinvis financieel zeker voor 3 jaar verder kan. De gemeente Schouwen-Duiveland, het Nationale Park Oosterschelde, Rijkswaterstaat, Vereniging Natuurmonumenten hebben de handen ineen geslagen en gaan de kosten gezamenlijk dragen. We zijn hier als Stichting Rugvin heel dankbaar voor en blij mee! 

Studio Bruinvis schema

Studio Bruinvis is een installatie die het mogelijk maakt live naar de in de Oosterschelde aanwezige bruinvissen te luisteren. Het bestaat uit twee delen. Het eerste deel bestaat uit een boei die geplaatst is vlakbij het westelijk havenhoofd van Zierikzee met hieraan een hydrofoon (onderwater microfoon) gemonteerd, een geluidsfilter en een zender. Als tweede deel staat er op het havenhoofd een informatiezuil met een ontvanger en een speaker waar men door een druk op de knop 24/7 kan luisteren naar de geluiden van de bruinvissen die hier voor het menselijk gehoor hoorbaar zijn gemaakt.

Publiek bij Stuido Bruinvis (Foto: W. Jacobusse)

In 2017 is Studio Bruinvis geopend en inmiddels hebben duizenden mensen naar de bruinvissen kunnen luisteren. Het is niet voor niets dat Studio Bruinvis op deze plek is neergezet. De plek bij Zierikzee behoort absoluut tot de bruinvis hotspots van Nederland. Bij de aanloop van de ontwikkeling en de realisatie van Studio Bruinvis was ook het Wereld Natuur Fonds betrokken evenals een crowdfundingsactie. Voor meer informatie over de locatie en om bijvoorbeeld al naar de opgenomen geluiden te kunnen luisteren verwijzen we je graag door naar onze webpagina over deze unieke natuurbelevenis.  

Bruinvis nabij de boei van Studio Bruinvis.

In het voorjaar is de hydrofoon van Studio Bruinvis kapot gegaan. Voordat we er achterkwamen wat er precies niet werkte moest het eerst rustig weer zijn voor een inspectie op de boei. We hebben daarna meteen nieuwe onderdelen besteld, maar door de Corona Crisis zijn die pas onlangs bij onze technicus in Engeland aangekomen. Na afstelling van de onderdelen worden deze zsm naar Stichting Rugvin verstuurd. En zodra deze onderdelen hier zijn en het is rustig en veilig weer om op de boei te werken gaan we de Studio weer luister klaar maken. De verwachting is dat dit nog een paar weken gaat duren.

Wij bedanken nogmaals alle betrokken partijen voor hun steun en vertrouwen in Stichting Rugvin en Studio Bruinvis en we werken er aan om samen met jullie binnenkort weer te kunnen genieten van het unieke onderwatergeluid van de bruinvissen!

 

 

 

You are donating to : Stichting Rugvin

How much would you like to donate?
€10 €20 €30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...