26
okt
2020

Rugvin werkt met Burgers’ Zoo samen in door EUAC ondersteund natuurbehoudsproject

Stichting Rugvin heeft samen met Burgers’ Zoo succesvol een aanvraag ingediend bij het natuurbeschermingsfonds van de EUAC (Europese Unie van Aquarium Curatoren). 

Bruinvis in Oosterschelde 2020 (Foto F. Zanderink)

De bijdrage uit dit fonds helpt Stichting Rugvin het veldwerk van het bruinvis foto-identificatieproject uit te voeren en om de analyses van de vergaarde onderzoeksdata uit te voeren. Deze database beslaat inmiddels meer dan 23.000 foto’s en groeit nog steeds. De verzamelde foto’s en de opgetekende waarnemingsdata helpen om onderzoeksvragen over bruinvissen in de Oosterschelde te beantwoorden. De komende winter richten we ons op hoe lang bruinvissen in de Oosterschelde verblijven, of ze voorkeursgebieden hebben en hoe hun sociale contacten zijn. Om deze vragen goed te kunnen beantwoorden zijn we overigens nog op zoek naar een student die hier een onderzoeksbijdrage aan kan leveren.

Daarnaast willen we, binnen de mogelijkheden in deze tijden van corona, ook samen met Burgers’ extra aandacht schenken aan Nederlands meest talrijkste walvisachtige. Een eerste resultaat hiervan is een artikel over de bruinvis en het foto-identificatieproject van Rugvin in het Magazine Ziezoo. De ondersteuning door het EUAC aan het foto-identificatieproject loopt door tot de zomer van 2021.

You are donating to : Stichting Rugvin

How much would you like to donate?
€10 €20 €30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...