05
feb
2021

Rugvin start met toeristisch informatie project “de Zeeuwse Walvis”

Stichting Rugvin heeft vanuit het Nationaal Park Oosterschelde groen licht gekregen om te starten met de uitvoer van het project de Zeeuwse Walvis. Dit project omvat het uitbrengen van een toeristisch informatieve folder over de “Zeeuwse Walvis”, de bruinvis, voor toeristen en de toeristische sector in en rond de Oosterschelde. 

Bruinvis bij Zeelandbrug (N. van Groningen)

Het project omvat de ontwikkeling van een brochure (in het Nederlands en in het Duits) over de bruinvis ten behoeve van toeristen, omwonenden, scholieren en andere geïnteresseerden die in en rond de Oosterschelde verblijven en graag meer willen weten over de “Zeeuwse walvis”, waar deze te zien, hoe er van te genieten zonder deze te verstoren en waar meer informatie over dit bijzondere dier te vinden. Er is inmiddels zoveel over deze walvisachtige te vertellen dat een folder niet genoeg is. Daarom zullen er in de folder diverse linken en QR codes aangebracht worden om meer informatie op het internet (o.m. op www.rugvin.nl) te vinden.

Publiek bij Studio Bruinvis (Foto: W. Jacobusse)

Daarnaast willen we door middel van kaartjes, tips en interactieve componenten de gebruikers zoveel mogelijk betrekken bij een duurzame toekomst voor de bruinvis. De folder dient hierbij dan vaak als vertrekpunt.

De toeristische sector zelf, zal via de Gastheren van de Oosterschelde, hier niet bij worden overgeslagen. Zij zullen vanuit Stichting Rugvin advies en informatie ontvangen en een x-aantal van deze folders overhandigd krijgen. Het plan is om de folder en de webpagina’s in april/mei van dit jaar gereed te hebben.

You are donating to : Stichting Rugvin

How much would you like to donate?
€10 €20 €30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...