27
sep
2022

Joe Merino opent winkel met accent op de Blue Whale en Stichting Rugvin

Het kledingmerk Joe Merino heeft, aan het Rokin in het gebouw van Adyen in Amsterdam, een pop-up winkel geopend waarbij een flink accent ligt op het werk van Stichting Rugvin als Whale Poo Ambassadors en hun eigen Blue Whale kledinglijn.  

Joe Merino winkel aan het Rokin in Amsterdam (foto L. Helder)
De etalage aan het Rokin (foto L. Helder)

Samenwerking Joe en Rugvin

Vorig jaar is de samenwerking tussen Joe Merino en Stichting Rugvin gestart. Dit kreeg vorm in de ontwikkeling van een Nederlandse en Engelstalige interactieve website de whalepooseamulation. Deze is bedoelt voor het vergroten van kennis over deze grote mariene ingenieurs. Speel het nu! 

Nu krijgt de samenwerking een vervolg in de pop-up winkel van Joe in Amsterdam door hier de Blue Whale kledinglijn, (de blauwe vinvis), in de spotlights te zetten. Bij aanschaf van een Blue Whale artikel wordt je automatisch “WhalePooAmbassador”. Via het label dat aan de blue whale artikelen hangt, waaronder de schipperstrui en de scarf, kun je meer informatie krijgen over de WhalePooAmbassadors van Stichting Rugvin. 

Whale Poo Seamulation startpagina

Whale Poo Ambassador

Je kunt hier ook meer informatie krijgen over het werk van de WhalePooAmbassadors en ook tijdens de aankoop van een artikel een donatie aan Rugvin doen ten behoeve van dit werk. 

WhalePooAmbassador is iedereen die weet dat walvissen zeer belanrijk zijn voor klimaat en biodiversiteit. Naast hun migratie en duikgedrag zijn walvissen ook uitzonderlijk belangrijk voor het bemesten van fytoplankton. En dit fytoplankton haalt voor een heel groot deel de door ons geproduceerde CO₂ weer uit de lucht en produceert daarmee weer zuurstof voor ons en al het andere leven op aarde.

Blauwe vinvis poept.

De Blue Whale , de blauwe vinvis is de grootste poepert! 

De blauwe vinvis is de grootste bemester van de planeet. Hij produceert per dag wel zo’n 5.000 kg mest. Het bijzondere van deze mest is dat het essentiële voedingselementen bevat, het drijft aan de oppervlakte waar het fytoplankton leeft en waar de zon schijnt!! 

Klik hier op de link en speel en leer meer over het belang van walvissen! 

Diverse blue whale artikelen waaronder truien en sjaals.
De Blue Whale scarf, sjaal en de schipperstrui
Frank in de Blue Whale schipperstrui (foto L. Helder)
Vitrine aan het Rokin (Foto L. Helder)

You are donating to : Stichting Rugvin

How much would you like to donate?
€10 €20 €30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...