18
mei
2024

Het seizoen 2024 is nu echt begonnen

Het jaar 2024 is natuurlijk al lang begonnen, we zijn tenslotte al lang op de Noordzee geweest. Maar zonder trips met ons eigen Zeevarken op de Oosterschelde en zonder onze walviscursussen. Nu dan eindelijk zijn we vanwege vaak te veel wind eindelijk ook op de Oosterschelde met Foto ID van bruinvissen weer begonnen. 

Schipper Natacha test het Zeevarken (R. Mulder)

Foto ID

Een week geleden werd het Zeevarken weer in het water van de haven van Kats gelegd. De volgende dag werd er al gevaren. En niet zonder resultaat, al snel waren de eerste bruinvissen weer te zien en zelf bij onze eigen boot. 

De Stena Line veerboot in Harwich.

Noordzee

Ook op de Noordzee werd weer gemonitord, nu gingen Nynke en Kirsten mee met de Stena Line oversteek naar Harwich en terug. En niet zonder resultaat. Er werden op de heenreis 15 bruinvissen gespot en op de terugreis 14 bruinvissen. In totaal dus 29 dieren. Lees hier de blog van deze reis geschreven door Kirsten. 

Bruinvis naast de Stoere Eenvoud (F.Zanderink)

De eerste walviscursus  

Vanuit Tholen vertrokken we met de Tjalk de Stoere Eenvoud voor een eendaagse walviscursus op de Oosterschelde. Deze dag gingen er maar liefst 16 medewerkers mee van Rijkswaterstaat die allemaal betrokken zijn bij de Natura 2000 plannen en natuurbeheer. Naast de cursus over walvisachtigen, leefgebied de Oosterschelde en de rol die walvissen spelen in het ecosysteem werd er ook geruime tijd aan dek doorgebracht om uit te kijken naar bruinvissen. En met succes. 

Druk bezig met het "walvispoepspel"
Henk de schipper vertelt over de Stoere Eenvoud.
Zeehonden tijdens de tocht op de Oosterschelde .
De afsluitende schippersborrel

You are donating to : Stichting Rugvin

How much would you like to donate?
€10 €20 €30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...