22
okt
2021

Goed bezochte lezing over walvissen en walvispoep in Burgers’ zoo

Donderdagavond 20 oktober verzorgde Stichting Rugvin op de thuisbasis van de GlobeGuards , Burgers’ zoo in Arnhem een lezing over walvissen wereldwijd en de rol die walvissen spelen als klimaat beheersers en ten aanzien van de biodiversiteit.  

Lezing in Burgers' zoo (Foto. J. Zanderink)

De lezing werd geopend door Constanze Mager, naast Burgers’ zoo en ook verbonden aan GlobeGuards lid ICTF. De lezing zelf werd verzorgd door Frank Zanderink en kende zo’n 150 aandachtige luisteraars in de zaal. Daarbij kwamen nog eens ruim honderd mensen die thuis de lezing volgden via een livestream. De lezing wordt binnenkort op onze website en die van Burgers’ zoo gedeeld via een link. 

De lezing besloeg vier onderdelen, wat zijn walvissen, welke walvissen kunnen we in Nederlandse wateren verwachten, de onderzoeken van Stichting Rugvin met de bruinvis in het bijzonder en de rol van walvissen in het mariene ecosysteem. 

Whale Poo Seamulation startpagina

De luisteraars, onder meer vele studenten en natuurliefhebbers, waren afgekomen op het onderwerp walvissen en ‘welke rugvin zie ik?”, waren vooral verrast door het onderwerp “walvissen als mariene ingenieurs”. Een voor het merendeel van het aanwezige publiek nog onbekend onderwerp. Precies de reden om dit voor een zaal geïnteresseerde mensen toe te lichten. En voor ons om daar als #WhalePooAmbassador te staan. Ook geïnteresseerd klik dan op de foto hiernaast en speel de Seamulation. 

Video afspelen

Ook geïnteresseerd in het organiseren van een lezing over walvissen, dolfijnen, bruinvissen en hun rol in de oceanen? Neem dan contact op met Stichting Rugvin! 

Een goed gevulde zaal in Burgers' zoo (HP. Westerbeek)
Lezing in Burgers' zoo (Foto. J. Zanderink)
Lezing op 20-10 in Burgers' Zoo (Foto A. Roesink)

You are donating to : Stichting Rugvin

How much would you like to donate?
€10 €20 €30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...