30
aug
2015

29 bruinvissen bij telling 2015

Moeder met kalf

De bruinvistelling 2015 op de Oosterschelde van zaterdag 29 augustus is geslaagd en levert na aftrek van dubbeltellingen minimaal 29 dieren op.

Vorig jaar werden er 35 dieren geteld. Dit jaar dus een iets lager aantal. De getelde aantallen bruinvissen in verschillende jaren kunnen echter niet één op één met elkaar vergeleken worden, omdat de resultaten ook beïnvloed worden door bijvoorbeeld weersomstandigheden en het aantal meevarende boten. We vermoeden dat het aantal bruinvissen min of meer stabiel is gebleven.

Alle bruinviswaarnemingen van 2015

De bruinvissen werden vanaf Roompot Marina en Burghsluis letterlijk tot aan het Tholensche gat waargenomen. Er was een waarneming van maar liefst 7 bruinvissen bij elkaar (net ten zuiden van zandplaat Neeltje Jan > zie kaart) en minimaal twee kalfjes. Ook vlak voor de Grevelingendam bij Zijpe werden deze telling nog 4 bruinvissen gespot. Aan weerszijde van de Zeelandbrug werden ongeveer evenveel dieren geteld.

 

De Balena tijdens de bruivisstelling

De scanomstandigheden waren in het begin prima, bij de Zeelandbrug trok de wind onverwacht iets meer aan dan voorspeld (Bft 3), echter ter hoogte van Kats zwakte de wind verder af en werd het bijna windstil.

De telling werd mede mogelijkheid door de inzet van vele vrijwilligers, “onze”schippers, de financiële ondersteuning van het Wereld Natuur Fonds en de verrekijkers die we ontvingen van Outdoor en Optics.

 

 

 

You are donating to : Stichting Rugvin

How much would you like to donate?
€10 €20 €30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...