19
sep
2021

De Whale Poo Seamulation gelanceerd!

Na maanden van hard werken in een fijne samenwerking met NOMAXX en Joe Merino, kondigen we nu met veel voldoening de lancering aan van de Whale Poo Seamulation. 

De Whale Poo Seamulation is een interactieve webpagina waarbij jij de oceanen induikt en ontdekt hoe walvissen het klimaat positief beïnvloeden en de biodiversiteit helpen behouden. 

Deze Seamulation vormt de start van de campagne van de Whale Poo Ambassadors om de rollen die walvissen vervullen ten aanzien van klimaat, biodiversiteit en economie meer onder de aandacht te krijgen. 

Wereldwijd gaat veel aandacht uit naar de bescherming van walvissen, dolfijnen en bruinvissen en dat is terecht. Maar walvisachtigen zijn om nog meer redenen het beschermen waard. Deze dieren beschermen namelijk onze hele planeet! 

Walvissen zijn namelijk de ingenieurs én de landbouwers van de zee. Ten eerste zorgen zij voor de bemesting van het fytoplankton met hun specifieke poepgedrag. De walvispoep ofwel “whale poo” is essentieel voor de groei van fytoplankton. Fytoplankton produceert maar liefst 50% van de zuurstof die wij gebruiken! En ze absorberen wel 40% van de koolstofdioxide, CO2, die wij uitstoten! Daarnaast zorgen deze dieren dat hun mest ook wereldwijd verspreid wordt door hun migratie van voedselgebieden naar voortplantingsgebieden. Diep duikende walvissen, zoals de potvis, stuwen nutriëntrijk zeewater naar boven. Tenslotte slaan walvissen veel koolstof (van CO2) op in hun lichaam. Wanneer zij sterven, blijft dit voor duizenden jaren op de zeebodem liggen. Daarmee komt het dus niet in de atmosfeer. 

Whale Poo Seamulation startpagina
Vinvis aan het "bemesten". Foto: Ian Weisse

Als je de Seamulation start, wordt je uitgedaagd het klimaat en de biodiversiteit in de oceanen te herstellen en daarbij ook de economische waarde van de walvissen te vergroten. Je zult zien dat dit hand in hand gaat! 

Probeer diverse scenario’s en lees achterliggende informatie over de hierbij belangrijke dieren en planten.

De hoofdrolspelers stellen zich voor.

De komende weken komen er regelmatig nieuwsberichten sociale media berichten met “fun and facts” naar buiten. Ook komt over een paar weken de Engelstalige versie van de Seamulation online! 

De Whale Poo Ambassadors worden ondersteund door internationale wetenschappers met hun kennis en gebruik van infographics, etc. 

De Seamulation wordt mede mogelijk gemaakt door de Whale Poo Ambassadors van Stichting Rugvin, Kledingmerk Joe Merino en de webdesigners van NOMAXX.

You are donating to : Stichting Rugvin

How much would you like to donate?
€10 €20 €30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...