15
mei
2020

Vrijdag 15 mei was het Internationale Noordzeedag, met de bruinvis in het middelpunt!

Vrijdag 15 mei jl. was het de Internationale Noordzeedag. Op deze deze dag stond de kleinste walvisachtige van de Noordzee centraal, de bruinvis!

Cover bruinvisrapport

Ter gelegenheid van deze dag hebben het WWF en Stichting Rugvin het bruinvisrapport uitgebracht. Het is een digitaal document over de gewone bruinvis (Phocoena phocoena) dat je inzicht geeft in dit voor 95 % onderwater levende prachtige dier. Naast beschrijvingen van het dier zelf, haar kenmerken, de rol van de bruinvis in het ecosysteem ook een beschrijving van de bedreigingen, zoals menselijk onderwatergeluid, overbevissing en bijvangst, die er voor dit dier zijn in de Noordzee. Daarnaast ook ruime aandacht voor waar het dier in Nederland te zien is, wanneer en hoe! En vooral ook veel foto’s! Wist je dat de helft van alle gewone bruinvissen in de Noordzee leven?

Het rapport is ook in het Engels verschenen, de Noordzee is tenslotte een Internationale zee!

 

 

Bruinvismoeder met kalf (foto: F. Zanderink)

Meer nieuws over deze Internationale Noordzeedag vindt je op webpagina van het WWF. Hier vind je onder meer recente opnames van bruinvissen in de Oosterschelde toen er door de lockdown bijna geen boten op het water waren.

U doneert aan: Stichting Rugvin

Hoeveel zou u willen bijdragen?
€10 €20 €30
Wilt u een regelmatige donatie doen? Ik wil graag bijdragen
Hoe vaak wilt u deze donatie herhalen? (inclusief deze betaling)
Naam*
Achternaam*
Email *
Telefoon
Adres
Eventuele opmerkingen
paypalstripe
Loading...