16
mei
2022

Boek ‘Dierzaamheid” verschenen, met bijdrage Rugvin

Het boek ‘Dierzaamheid’ van Pim Martens, Maarten Reesink en Karen Soeters, is op maandag 16 mei 2022 in de boekhandel verschenen. Het boek is mede tot stand gekomen door bijdragen van diverse auteurs. Ook Nynke Osinga en Frank Zanderink van Stichting Rugvin leverden een hoofdstuk aan. Zij beschreven de rol van walvissen als mariene ingenieurs. 

Dierzaamheid

“Dierzaamheid”

Het boek beschrijft het leven van huisdieren, gehouden dieren en wilde dieren in Nederland. Duurzaam samenleven met dieren, zonder uitbuiting en milieuvernietiging blijkt mogelijk te zijn. De auteurs introduceren het begrip ‘dierzaamheid’. We worden ‘dierzaam’ door zorgzamer om te gaan met onze huisdieren, dierentuinen te hervormen, de oude strijd tegen het zogenaamde ‘ongedierte’ te stoppen en door op een milieuvriendelijke wijze gezonder vee te houden. Het verbeteren van de (rechts)positie van het dier blijkt niet alleen van belang voor de kwetsbare dieren, maar ook voor het milieu en dus voor onze eigen gezondheid. Ook vind je tips voor een dierinclusieve samenleving. 

Het in het boek geplaatste hoofdstuk ‘Dieren in de zee’ werd geschreven door Nynke en Frank. 

Nynke en Frank gezamenlijk kop de Oosterschelde

Dieren in de zee

Dit hoofdstuk komt voort uit het werk van Nynke en Frank, dat zij leveren voor de WhalePooAmbassadors, een groot project van Stichting Rugvin. De boodschap van dit hoofdstuk is dat walvissen niet alleen mooie grote dieren zijn, maar dat zij ook een zeer belangrijke, maar nog niet goed gekende rol spelen ten aanzien van biodiversiteit en beheersing van ons klimaat. 

Wil je na het lezen van dit boek nog meer weten en lezen over de bijdrage van de walvissen aan biodiversiteit en klimaat surf dan naar onze whalepooseamulation en leer op een interactieve manier over deze bijzondere zeereuzen, fytoplankton, visserij, klimaat etc.  

Een poepende blauwe vinvis

You are donating to : Stichting Rugvin

How much would you like to donate?
€10 €20 €30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...