03
dec
2017

2017, voorlopig het jaar met de meeste bruinviswaarnemingen per maand!

Windmolenpark onderweg in heiïge omstandigheden. (Foto WJ Strietman)

Tijdens de monitoringstrip van 2 en 3 december 2017. tijdens de overtocht met de Stena Line veerboten Hollandica en Britannica zijn 7 bruinvissen waargenomen, een gelijk aantal als vorige maand. Dit brengt het totale aantal bruinvissen voor 2017 op 360. Dat is, ondanks de drie maanden dat er niet is meegevaren en gemonitord, meer dan dat er de afgelopen jaren werden waargenomen. Alleen in 2010 en 2013 werden er meer bruinvissen waargenomen. Rekenen we per maand dan is 2017 recordhouder met 40 bruinvissen per tocht.

 

Vaal stormvogeltje

Naast de bruinvissen werden er ook weer diverse zeevogels waargenomen zoals de bijna altijd voorkomende jan-van-genten, zeekoeten en Noordse stormvogels. Maar zeer bijzonder was de waarneming van een vaal stormvogeltje (Oceanodroma leucorhoa).

Naast de 360 bruinvissen zijn er dit jaar ook nog 3 dolfijnen waargenomen, waarvan we niet de soort hebben kunnen vaststellen.

Qua omstandigheden was het overigens een echte wintertocht, met vroeg invallende duisternis en heiig weer. Dus geen ideale omstandigheden.

You are donating to : Stichting Rugvin

How much would you like to donate?
€10 €20 €30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...