Twee bultruggen
21
dec
2012

Weer bultruggen in Nederlandse wateren

Twee bultruggen (foto: Frank Zanderink Algoa Bay Zuid Afrika)

Gisteren werden er weer bultruggen gezien in de Noordzee. Ditmaal een tweetal voor de kust van Castricum. Dit is zover wij weten de vierde keer van dit jaar. Allereerst de bultrug in de Rotterdamse haven van de zomer. Later eenmalig in de Noordzee, vorige week de gestrande bultrug bij Texel en nu deze twee dieren.

Al met al past dit in het plaatje dat er veel aan het veranderen is in de Noordzee. We zien met de monitoring vanaf de Stena Line veerboten al een enorme toename van bruinvissen in het Nederlandse deel van de Noordzee, verder de afname/afwezigheid van de witsnuitdolfijnen gedurende een aantal jaren en hun terugkomst, en sinds een jaar of 10 bijna jaarlijks een bultrug voor de Nederlandse kust. En bovendien vorige week ook een pas overleden potvis die aanspoelde bij de gestrande bultrug.

Hoe dit allemaal komt. We weten het niet! En misschien is het wel eigenlijk heel normaal. Maar één ding is zeker: er is veel te beleven in de Noordzee en nog genoeg te leren, te observeren en te genieten.

You are donating to : Stichting Rugvin

How much would you like to donate?
€10 €20 €30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...