04
mei
2022

Walvispoep bij Expeditie Next

Ben jij toevallig een beetje nieuwsgierig? Mooi! Kom dan in de meivakantie op vrijdag 6 mei naar Expeditie NEXT in Franeker: hét Nationale Wetenschapsfestival voor kinderen tussen 6 en 12 jaar! Ook Stichting Rugvin is van de partij met de Whale Poo Ambassadors en hun Walvispoep workshop!  

Een blauwe vinvis poept 3-4.000 kg per dag!
Over Expeditie NEXT

Op vrijdag 6 mei 2022 organiseert de Nationale Wetenschapsagenda (NWA) de tweede editie van Expeditie NEXT: hét Nationale Wetenschapsfestival voor kinderen. Samen met het Nederlandse wetenschapsveld en regionale partners als de Academie van Franeker en Arcadia brengen we de oude Franeker universiteit voor één dag weer tot leven door wetenschapsactiviteiten in de stad te organiseren.

Het Whale Poo spel
Over de Whale Poo Workshop 

Tijdens de Expeditie next vind je ook de Whale Poo Ambassadors die het Whale Poo Seamulation spel met je willen spelen. In dit interactieve spel voor 4-5 personen, waarbij JIJ de regie hebt leer je alles over de belangrijke rol die walvissen hebben bij klimaatverandering en vooral ten aanzien van het leven in zee. Het bijzondere aan dit spel is dat walvispoep her een belangrijke rol bij speelt. En jij bepaalt hierbij hoe goed of slecht het met het leven in zee en met het klimaat gaat. Ga jij de walvissen met jouw kennis helpen? 

Whale Poo Seamulation startpagina

Naast het actieve spel dat je samen met andere deelnemers kunt gaan spelen is er ook een opstelling waarbij je het zelfde spel ook digitaal kunt spelen, de WhalePooSeamulation. 

Kom ook naar de Whale Poo Ambassadors in Franeker en DOE MEE! 

You are donating to : Stichting Rugvin

How much would you like to donate?
€10 €20 €30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...