29
okt
2023

Waarom we niet zonder walvissen kunnen, Podcast.

Op uitnodiging van PLNKTN hebben we een podcast opgenomen over het belang van walvissen voor het mariene ecosysteem en het klimaat. PLNKTN en Stichting Rugvin hebben elkaar vorig jaar gevonden op het gebied van phytoplankton dat zowel voor dit bedrijf als voor onze planeet van levensbelang is. Directeur Frank vertelt aan de hand van vragen van Gijs en Thom over de relatie tussen walvissen, fytoplankton, biodiversiteiten en klimaat. Pak jij je oortjes nu even? 

Oceanic Carbon (GRID Arendal H. Pearson)

Dat het klimaat verandert ondervinden we met zijn allen nu echt. Er wordt driftig naar oplossingen gekeken, bomen en bescherming van bossen. Dit is zeker niet verkeerd. Daarnaast zoeken we vooral technische oplossingen voor het vastleggen, verminderen of compenseren van CO2. Hierbij vergeten we het potentieel van onze zeeën en oceanen. Deze wateren, goed voor zo’n 70% van het aardoppervlak, zitten bomvol fytoplankton dat eigenlijk al miljoenen jaren doet wat we nu met techniek willen gaan doen. De walvissen, dolfijnen en bruinvissen spelen hier een essentiële rol bij. 

In de Studio van PLNKTN

Onlangs is in Amsterdam op het kantoor van PLNKTN een podcast opgenomen waarin wordt verteld over het belang van die walvisachtigen voor het fytoplankton, en dus ook voor klimaat en mariene biodiversiteit. 

Luister hier naar de podcast met Frank Zanderink. 

Ben je getriggerd en wil je er nog meer over weten? Ga dan naar onze interactieve website de whalepooseamulation en ervaar zelf ook nog eens waarover verteld werd. 

You are donating to : Stichting Rugvin

How much would you like to donate?
€10 €20 €30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...