01
nov
2021

VN Klimaattop Glasgow en walvissen!

Op 01 november begint de klimaattop in Glasgow (VK). Deze 26e Conference of Parties (COP26) wordt door de Verenigde Naties georganiseerd. De kranten zullen er de komende dagen vol mee staan en ook op radio en tv, sociale media etc zal er natuurlijk veel over gesproken worden. De Whale Poo Ambassadors van Stichting Rugvin nemen de lezer mee in de wereld van de walvissen en leggen uit hoe GROOT die rol is. 

Walvissen spelen een cruciale rol in de beheersing van het klimaat. Een rol die in Europa nog nauwelijks aandacht krijgt. Diverse partijen (o.a. de Whale and Dolphin Conservation) proberen daar verandering in te krijgen. Stichting Rugvin probeert zoveel mogelijk aandacht hier voor in Nederland te genereren. Door de onderzoeken van met name Amerikaanse wetenschappers een platform te bieden.  

Deze met name Amerikaanse wetenschappers (J.Roman, H. Pearson J. McCarthy, A. Pershing) en R. Chami, vanuit het International Monetary Fund (IMF) doen al jaren lang onderzoek naar de bijdragen die walvissen leveren aan biodiversiteit en klimaat. in dit filmpje wordt dit toegelicht alsmede de economische waarde van walvissen.

Wil je zelf achter de klimaatknoppen zitten? Speel dan de Seamulation! 

Whale Poo Seamulation startpagina

Gelukkig gebeurt er in Europa ook veel goeds en is bijvoorbeeld het boek ‘EARTHSHOT’ uitgekomen van de schrijvers Colin Butfield en Jonnie Hughes. Het boek behandelt de kansen en ecologische aandachtsvlakken om klimaat en biodiversiteit te redden. Met hierbij natuurlijk ook aandacht voor de rol die de oceanen met daarin de walvissen spelen. Het boek krijgt support van niemand minder dan Prins William, Sir David Attenborough. 

Wij waarderen het delen van onze berichten via sociale media! 

You are donating to : Stichting Rugvin

How much would you like to donate?
€10 €20 €30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...