20
sep
2018

Veel mensen en bruinvissen bij Studio Bruinvis!

Bruinvis die ook in mei 2018 was waargenomen.

Afgelopen weken is het bruinvis foto-identificatieteam nog geregeld het water van de Oosterschelde op geweest. Naast enkele oude bekenden die het team al jaren ziet, ook ontmoetingen met bruinvissen die nog niet zo vaak werden gezien. Een aantal van deze dieren werd bij onze eigen Studio Bruinvis waargenomen. De bruinvis op de foto met Studio Bruinvis is L048R044, te herkennen aan een kleine inkeping in de rugvin en een litteken op de linker zijkant.

 

Het zelfde dier, maar nu bij het “Zeevarken II”

Van dit individu hebben we een eerder geregistreerde waarneming. Dat was op 30 mei dit jaar vlak voor de haven van Kats. Het is een nieuwsgierig diertje die zowel tijdens de eerdere waarneming als afgelopen donderdag 13 september actief onze boot opzocht, daarbij onderwater vlak langs zwom en omhoog leek te kijken naar ons.

 

 

Toeristen genieten van de bruinvis bij Studio Bruinvis

Bij Studio Bruinvis stonden de keren dat het team bij Studio Bruinvis was ook vaak bezoekers te kijken en te luisteren naar de bruinvissen die zich veelvuldig lieten horen. Op 5 augustus was de teller die het aantal gebruikers van Studio Bruinvis noteert op “0” gezet en nu 6 weken later staat de teller op 2543 (de teller noteert alleen het aantal keren dat de speaker 3 minuten het geluid uitzendt). Dit getal geeft niet aan hoeveel mensen er precies gebruik maken van de mogelijkheid naar bruinvisgeluiden te luisteren, maar vormt wel een indicatie dat er deze zomer al duizenden mensen gebruik hebben gemaakt van Studio Bruinvis.

 

Nieuwsgierige bruinvis bij Zeevarken II.

Tijdens een eerdere tocht van het Foto ID team werden ook mooie bewegende beelden van de bruinvissen gemaakt. Hierbij is het goed te zien hoe nieuwsgierig de dieren soms kunnen zijn.

 

 

 

 

U doneert aan: Stichting Rugvin

Hoeveel zou u willen bijdragen?
€10 €20 €30
Wilt u een regelmatige donatie doen? Ik wil graag bijdragen
Hoe vaak wilt u deze donatie herhalen? (inclusief deze betaling)
Naam*
Achternaam*
Email *
Telefoon
Adres
Eventuele opmerkingen
paypalstripe
Loading...