01
mei
2015

Studio Bruinvis bij Vara’s Vroege Vogels en andere media

A.s. zondag, 03 mei 2015 (tussen 07.00 en 10.00 uur)  worden de opnames van Vroege Vogels (Radio NPO 1) over Studio Bruinvis uitgezonden. Jeannette Parramore en Frank Zanderink praten over Studio Bruinvis en genieten van de jagende bruinvissen voor hun neus.

Bruinvissen bij Havenhoofd Zierikzee

Zaterdag 02 mei is er eveneens aandacht voor Studio Bruinvis in de Gelderlander. Aan de hand van een interview wordt in de krant verteld over de activiteiten van Stichting Rugvin en het streven om Studio Bruivnis te realiseren

Zondag 26 april was Stichting Rugvin te gast bij het BNN programma Start. Om 06.15 uur werd uitgebreid ingegaan op de Crowdfundingscampagne voor Studio Bruinvis die onlangs is gestart.

Afgelopen week, (09 april) is Hart van Nederland (SBS6) als samen met Stichting Rugvin de Oosterschelde op geweest.

SBS6 voor opnames Studio Bruinvis aan boord van de Stern

Er werd een mooi nieuwsitem over Studio Bruinvis gemaakt dat diezelfde avond nog werd uitgezonden.Naast een bezoek aan de locatie van Studio Bruinvis werd er ook gevaren deze dag en met succes. Vele bruinvissen werden tijdens de tocht gespot, zelfs geruime tijd een groep van vier dat vrij uniek is. Ook andere media zoals Omroep Zeeland, de PZC en diverse websites berichtten al over Studio Bruinvis. En meer media aandacht volgt deze week!!

De teller van de Crowdfunding zelf staat nu bijna op 14%. Niet slecht voor de eerste weken, maar we zijn er nog niet!! Dus help mee!!

Studio Bruinvis

In de Nederlandse Noordzee komen steeds meer bruinvissen voor. Ook in de Oosterschelde verblijven naar schatting tussen de 30 en 40 van deze walvisachtigen.

Schema Studio Bruinvis

In de afgelopen jaren hebben we tal van onderzoeken gedaan naar de bruinvis in de Oosterschelde. Hierdoor weten we ook dat nabij het havenhoofd van Zierikzee heel vaak bruinvissen te zien zijn, dit is zelfs dé Hotspot van Nederland. De toegang naar dit havenhoofd is het afgelopen jaar middels fiets- en wandelpaden goed ontsloten en er zijn zelfs banken neergezet! Kortom de ideale plek om naar “onze walvis” te gaan “kijken! Maar het zou nog mooier zijn als je dit dier ook nog zou kunnen horen, dus tegelijk naast het zien ook kunnen luisteren naar de geluiden die de dieren uitzenden om hun weg te vinden, hun prooien te zoeken en met soortgenoten te communiceren.

Help mee aan Studio Bruinvis

Stichting Rugvin is van plan om dit te gaan realiseren. Maar voor de uitvoer van dit plan is geld nodig.

Hiervoor hebben we een Crowdfundingscampagne opgezet. Deze is nu van start gegaan. Wil je er meer over weten ga dan naar de Studio Bruinvis pagina van het Crowdfunding voor natuur platform.

Weet dat St. Rugvin een ANBI is, dus de DONATIE IS AFTREKBAAR VAN DE BELASTING!!

Stuur de link van die pagina ook zoveel mogelijk door naar vrienden en bekenden van je.

Een groot deel van het benodigde geld is al beschikbaar gesteld door het Wereld Natuur Fonds, Natuurmonumenten, het Nationale Park Oosterschelde en de gemeente Schouwen-Duiveland. En tevens krijgen we veel medewerking van Rijkswaterstaat!

Jij helpt toch ook mee!!

You are donating to : Stichting Rugvin

How much would you like to donate?
€10 €20 €30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...