01
dec
2020

Stichting Rugvin op pad met “3 op Reis”

Afgelopen vrijdag is Stichting Rugvin op pad gegaan met de filmploeg en presentator Maurice Lede van 3 op Reis om bruinvissen te filmen op de Oosterschelde. De bruinvis maakt namelijk deel uit van de “Big Five” van Zeeland. 

Presentator Maurice voorop de Limelight.

Helemaal varend vanaf het Haringvliet kwam schipper Steef, na een mistig oponthoud in de Keeten, in de Oosterschelde aan met zijn Limelight. De schipper is een echte Charly Chaplin fan.

Mooi verdeeld over de boot maakten we ons daarna op voor een zoektocht op het water dat weliswaar onder koude, maar windluwe omstandigheden plaatsvond. Maar het werd helemaal geen zoektocht. Nog voordat we het kanaal uit waren werd de eerste bruinvis al waargenomen. Het was een uit het water springend mannetje dat een paringspoging ondernam. Helaas te veraf om te filmen.

Bruinvis nabij havenhoofd Zierikzee (F. Zanderink)

Bij het verlaten van het kanaal gingen we bij het havenhoofd de bocht om en werden we opgewacht door drie bruinvissen, die heel af en toe samen te zien waren. Als het goed is zijn de bruinvissen mooi in beeld gekomen. De drie waren ook geregeld in de buurt van de boei van Studio Bruinvis te zien.

We bouwen de spanning nog een beetje op door te zeggen dat de bruinvissen wel heel dicht bij de boot kwamen. Ook is de filmploeg in het aansluitende weekend nog naar Studio Bruinvis gegaan voor opnames. En daar zag men wederom een paringspoging van de bruinvissen. Dat is relatief laat in het jaar!

Opname bij Studio Bruinvis (Foto 3 op Reis)

We wachten vol ongeduld op de uitzending van 3 op Reis die in april/mei 2021 op de rol staat. Dan kun je ook de andere 4 Big Five soorten zien; het damhert, de zeearend, de flamingo en de zeehond. Wanneer precies? Dat laten we via deze website nog weten.

You are donating to : Stichting Rugvin

How much would you like to donate?
€10 €20 €30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...