14
mei
2020

Onderzoek Rugvin in tijden van Corona

Stena Hollandica

Net als ieder ander heeft ook Stichting Rugvin te maken met de gevolgen van het Coronavirus. Zo zijn de walviscursussen die in april, mei en juni gepland stonden afgelast. Op 2 en 3-4 oktober zijn een nieuwe eendaagse en tweedaagse cursus gepland. Naast voorlichting houden we ons bij Rugvin ook bezig met onderzoek. De twee belangrijkste onderzoeken zijn de maandelijkse monitoringstrips met de Stena Line op de Noordzee en het foto-identificatieonderzoek op de Oosterschelde. Het verzamelen van de data voor ons onderzoek kan natuurlijk niet vanuit huis gedaan worden. Daarom is per onderzoek de afweging gemaakt wat haalbaar is om uit te voeren.

Stena Line Noordzee
Sinds maart 2020 zijn de monitoringstrips op de Noordzee voorlopig gecanceld. Wanneer we hier weer mee kunnen starten is momenteel nog onduidelijk. Dit hangt van de diverse betrokken partijen en de landelijke adviezen voor zowel Nederland als Engeland af.

Foto-identificatie Oosterschelde
Het in acht nemen van de landelijke richtlijnen is bij ons onderzoek op de Oosterschelde beter haalbaar dan op de Noordzee. Het foto-identificatieonderzoek op de Oosterschelde is daarom sinds april 2020 in aangepaste vorm gestart. Met deze aangepaste manier van werken kunnen we de continuïteit in het verzamelen van onderzoeksgegevens behouden. Intern is een protocol opgesteld zodat we op een zo veilig mogelijke manier kunnen werken. Zo beperken we bijvoorbeeld het aantal opvarende aan boord tot 2 personen, waarbij de bestuurder van de boot en de fotograaf onderling afstand houden als zij niet uit hetzelfde huishouden komen.

You are donating to : Stichting Rugvin

How much would you like to donate?
€10 €20 €30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...