18
nov
2021

Joe Merino is ook ‘Whale Poo Ambassador’

Vandaag lanceerde het kledingmerk Joe Merino hun nieuwe modekleur: Blue Whale. Met het prachtige verhaal er achter. Joe Merino is onze partner in het Whale Poo Ambassor werk. Samen met hun en NOMAXX hebben we dit jaar de ‘Whale Poo Seamulation’ uitgebracht. De “Blue Whale”: the biggest climate engineer in the world. En iedereen mag het weten!

De kennismaking met Ron en Lisa van Joe Merino is heel bijzonder verlopen: van een ‘verkeerde’ foto naar een mooie samenwerking. Nieuwsgierig? Lees het hele verhaal op hun webpagina !

Een bijzonder resultaat van de samenwerking is de ontwikkeling van de Whale Poo Seamulation. Hier zijn we erg trots op!

Joe Merino meenemen in het verhaal van de walvis en van Stichting Rugvin, kon uiteraard niet zonder een keer het water op te gaan op zoek naar onze Nederlandse walvisachtige. Tijdens een paar mooie dagen is een team van filmmakers met Frank van Stichting Rugvin naar de Oosterschelde gegaan. Hier zijn de opnames van hun promotiefilm gemaakt. Frank, compleet in zijn element, mocht hierbij mooi de Blue Whale trui aantrekken.

In de ‘strijd’ tegen klimaatverandering, heb je medestanders nodig. “En eerlijk is eerlijk”, geven ze bij Joe Merino toe, “Wij zijn als truienmerk er ook bij gebaat dat de aarde niet verder opwarmt!”

Opname dag Blue Whale sweater (Foto L. Helder)

In Zeeland tussen onze eigen “Zeeuwse walvissen”, de bruinvis, werkten we aan film, foto’s en ideeën hoe de walvissen beter als mariene ingenieurs te promoten! Wij zijn er namelijk allemaal van overtuigd dat walvissen en de blauwe vinvis, als grootste poeperd in het bijzonder, een bijzonder grote en belangrijke rol spelen in de instandhouding van de mariene biodiversiteit en de klimaatverandering.

En de wetenschap met ons. Walvissen zorgen namelijk met hun poep voor een directe bemesting van het fytoplankton. En dit fytoplankton vangt weer 40% van de door ons geproduceerde CO2 in. Zie voor meer informatie onze pagina over walvissen als ecologische ingenieurs. 

Klik op het plaatje voor het starten van de Whale Poo Seamulation

Wil je zelf achter de knoppen van de oceaan zitten? Ga dan nu naar onze WhalePooSeamulation en zet je in voor een betere bescherming van biodiversiteit en klimaat met deze interactieve webpagina. Deze is zowel in het Nederlands als in het Engels beschikbaar! 

Deel je ervaring met ons en deel de WhalePooSeamulation via je eigen netwerk van vrienden en familie door middel van Facebook, Instagram etc. 

Namens heel Stichting Rugvin en alle walvissen hartelijk dank, Ron, Lisa, Maarten, Joris en vele anderen van Joe Merino voor de totstandkoming van de totale promotie van de Whale Poo Seamulation. En webdesigners Wouter, Marco en Noa van NOMAXX voor de technische ontwikkeling hiervan! 

Ps… “De Blue Whale zit heerlijk!”, aldus Frank 😉 

You are donating to : Stichting Rugvin

How much would you like to donate?
€10 €20 €30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...