19
jul
2020

Eerste monitoringstocht van 2020 op Stena Line

Afgelopen maandag en dinsdag (13/14 juli) konden voor het eerst weer mee met de veerboten van Stena Line naar Harwich en terug voor onze maandelijkse monitoringstrip op de Noordzee. 

Stena Hollandica

In januari en februari konden we niet mee vanwege het onderhoud aan de veerboten en de vele stormen daarna. En vanaf maart hield de Corona uitbraak ons tegen. Met het goed naleven van strikte regels aan boord was het nu gelukkig in juli weer mogelijk. Het was zowel op de heen- als op de terugweg goed en rustig weer. Maar dat rustige was ook van toepassing op het mariene leven dat we onderweg tegenkwamen. Behalve aan de kust zagen we midden op zee nauwelijks vogels en qua zeezoogdieren was het ook minimaal. Enkel op de terugweg zagen we één bruinvis en in totaal 4 zeehonden (één gewone en drie grijze). Dat was dus voor 2020 een “langzame” start. Het is nu natuurlijk wel zomer en dan zien we meestal ook minder bruinvissen in dit deel van de Noordzee. Zie ook de resultaten van voorgaande jaren.

Screenshot van een effort pagina

Een mooi nieuwtje op deze trip was dat we de voor deze monitoringswijze op de Noordzee een speciale app hebben laten ontwikkelen. We konden nu voor het eerst de app op zee graan uittesten. Hiermee worden onze waarnemingsdata een stuk nauwkeuriger en sneller digitaal verwerkt. We hoeven niks meer over te schrijven. Coördinaten, snelheid, koers etc worden allemaal automatisch ingevuld. We  zijn daar heel blij mee. Het bespaart heel veel tijd.

 

Met heel veel dank aan Stena Line dat we weer mee konden varen!

 

U doneert aan: Stichting Rugvin

Hoeveel zou u willen bijdragen?
€10 €20 €30
Wilt u een regelmatige donatie doen? Ik wil graag bijdragen
Hoe vaak wilt u deze donatie herhalen? (inclusief deze betaling)
Naam*
Achternaam*
Email *
Telefoon
Adres
Eventuele opmerkingen
paypalstripe
Loading...