14
dec
2023

Bruinvis Foto-identificatie in blad Zoogdier

In het winternummer (34-4) van het blad Zoogdier van de Zoogdiervereniging is een artikel over ons Foto-Identificatie programma in de Oosterschelde geplaatst.  

Bruinvis met typische kenmerken (Foto R. Smit)

Foto-Identificatie 

Lang dacht iedereen, inclusief wijzelf, dat het identificeren op individuele basis bij bruinvissen eigenlijk niet mogelijk was. Tot dat we als Rugvin zelf, ruim 10 jaar geleden, ontdekten aan één bepaald dier, dat dit dier toch wel heel bijzondere kenmerken had. Daarna volgden er meer individuen die we herkenden. In 2015 startten we met een eerste echt ID project, opgevolgd in alle jaren daarna.   

Begin van het artikel in Zoogdier.

Artikel in Zoogdier 

In het blad Zoogdier lees je meer over dit project en over wat wij inmiddels allemaal ontdekt hebben over de bruinvis, aan de hand van Foto-Identificatie. En over wat we nog hopen te gaan ontdekken. 

Het mooie van de Oosterschelde is dat hier zo’n 50-60 bruinvissen het jaar rond leven. En dat je de meeste dieren veelal weer (makkelijk) terug vindt en ziet en daar dus een goed onderzoek op kunt loslaten. Eenzelfde project in de Noordzee zal heel lastig worden, omdat daar de kans op waarneming van eenzelfde dier uitermate klein is. 

Wil je het artikel lezen, wordt dan lid van de Zoogdiervereniging of lees het hier Zoogdier december ’23 Foto ID Bruinvissen

Het artikel is geschreven door Renate Olie en Frank Zanderink (beiden Stichting Rugvin) 

You are donating to : Stichting Rugvin

How much would you like to donate?
€10 €20 €30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...