07
okt
2024

Een fantastische ontmoeting!

Op de vrijdag voor Werelddierendag vertrokken twee mensen uit ons Foto ID team, Natacha en Steef, met ons eigen “Zeevarken” voor een tocht op de Oosterschelde. De filmopnames van hun ontmoeting zijn zeer speciaal. Zet het geluid maar vast aan!

En daar zijn ze! 

Prachtige en spectaculaire opnames van twee bruinvissen ter hoogte van Studio Bruinvis. Het gebeurt af en toe, maar je moet wel wat geluk hebben en ook wat geduld. En de motor afzetten helpt enorm, dan komen sommige bruinvissen even kijken. Nooit lang, ze zijn niet bang, maar waarschijnlijk gewoon even nieuwsgierig. Het zijn meestal dezelfde dieren dit doen. Een mooie afsluting van ons Foto ID seizoen. 

Je kunt ze ook horen 

Bruinvissen kun je zeker ook horen. Het zijn natuurlijk niet zulke grote walvisachtigen, maar ook zij maken geluid tijdens de ademhaling. Je hoort en ziet ze hier uitademen door hun blaasgat, bovenophun hoofd. Zet het geluid aan en kijk en luister naar beide filmpjes! 

Een ander manier waarop bruinvissen geluid maken is met hun echolocatie. Hiervoor moet je of een hydrofoon hebben, of naar Studio Bruinvis, bij Zierikzee, fietsen of wandelen. Daar staat Studio Bruinvis. Een installatie die jou live naar de aanwezige bruinvissen laat luisteren, 24/7. 

Meer weten, ze ook zien en horen? 

Schrijf je in voor onze ééndaagse cursus of voor de tweedaagse walviscursus (met verblijf op de Stoere Eenvoud en all-in!) op de Oosterschelde. 

Twee bruinvissen nabij het Zeevarken (S. van Velzen)
Ook onder water kun je ze met vlak water goed volgen. (S. van Velzen)
Recht op het Zeevarken af. (S. van Velzen)
Daar zijn ze weer (S. van Velzen)

You are donating to : Stichting Rugvin

How much would you like to donate?
€10 €20 €30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...