Deze pagina bestaat uit twee delen:
- Citizen science. Bedoelt voor hen die ons willen helpen met het bruinvisonderzoek
- Kids pagina. Bedoelt voor onze jongste bezoekers.
Citizen Science
Stichting Rugvin kan uw hulp goed gebruiken. Wij zijn zelf natuurlijk niet ieder moment van de dag op of rond het water van de Oosterschelde en zeker niet overal.
Wilt u meehelpen met onze onderzoeken? Dat kan! We kunnen uw hulp goed gebruiken bij ons foto ID project.
Zo is onlangs het eerste bruinviskalf in de Oosterschelde van 2021 ook op deze manier aan ons doorgekomen.
Heeft u foto’s kunnen maken van bruinvissen in de Oosterschelde, vanaf een boot of vanaf de kant, dan zouden wij deze graag als kopie willen ontvangen. Het hoeven geen professionele foto’s te zijn maar dien wel te voldoen aan een paar richtlijnen.
- De foto is (redelijk) scherp en bij vergroting van de foto zijn details zoals littekens, pigmentvlekken zichtbaar;
- De foto toont een of meerdere bruinvissen in een bijzondere situatie;
- Van belang zijn ook het vermelden van de datum, tijdstip en locatie waar u het dier(en) zag.
Stuurt u alstublieft dan de foto(‘s) op naar email hidden; JavaScript is required
HARTELIJK DANK
Kids pagina
Heel veel kans dat je nog meer wilt weten over walvissen, dolfijnen en bruinvissen! Nou… dat kan! Stichting Rugvin heeft een interactief boekje voor jou gemaakt. Of je nu klein bent of heel groot: stiekem voor iedereen leuk!
Ga naar het digi-boekje hieronder en ontdek nog meer walvisweetjes, knutselideeën, fototips, filmpjes en zelfs whale-challenges! Check it!
Hiernaast vind je een kleurplaat voor de allerjongsten, klik er maar op of via deze link: de pdf hier te downloaden. Heb ‘m mooi gemaakt? Laat ‘m maar vol trots zien via onze Facebook!
Ben je benieuwd naar naar nog meer weetjes over de bruinvissen en andere soorten? Ga dan naar het onderstaande digi-boekje ‘De Zeeuwse Walvis’!! Veel plezier! Enne… we zijn erg benieuwd welke opdrachten en vragen je leuk vond! Laat ons weten via een post op Facebook! 😉
De Zeeuwse Walvis wordt mede mogelijk gemaakt door het Nationaal Park Oosterschelde, Stichting Rugvin en Ocean in Motion.