24
mrt
2022

Schrijf je in voor de één- of tweedaagse walviscursus in 2022

Ook in het voorjaar van 2022 organiseren wij onze walviscursussen op de Oosterschelde. Dit zijn zowel één- als tweedaagse cursussen. Alle cursussen vinden plaats aan boord van de zeilschepen de Stoere Eenvoud. 

Bruinvis foto ID spel onder begeleiding van Nynke.
Bruinvis voor de Plompe Toren in de Oosterschelde.

Ben jij een echte natuurliefhebber en heb je een speciale voorliefde voor walvisachtigen (walvissen, dolfijnen en bruinvissen) en wil je hier meer over weten én ervaren? Stap dan bij ons aan boord!

Dit is het vierde jaar dat Stichting Rugvin deze cursussen op de Oosterschelde organiseert. De cursussen (en eventuele overnachtingen) vinden plaats op de zeilklipper de Nieuwe Maen of op de tjalk de Stoere Eenvoud. De opstapplaats is Zierikzee.  

De cursus is zowel theoretisch als praktisch van aard en is opgebouwd in modules, zodat we in kunnen spelen op de weersomstandigheden en we op het juiste moment op zoek kunnen gaan naar de bruinvissen in de Oosterschelde!

De theoriedelen worden in het scheepsruim van de schepen gehouden. De praktische delen vinden plaats aan dek en deels aan land (tweedaagse cursus). De cursusleiders zijn (internationaal) ervaren walvisonderzoekers en verbonden aan Stichting Rugvin.

In de cursus staat de ecologie van de walvissen centraal, met een accent op de walvissoorten van de Noordzee. Ook ruimen we plek in voor speciale leerdoelen/verzoeken die je als cursist kunt inbrengen. 

Whales of the world

De cursisten van ’21 waardeerden de cursus gemiddeld met een 8,3!

De tweedaagse cursus

Vaartocht tijdens cursus met de Stoere Eenvoud

Tijdens de tweedaagse cursussen gaan we dieper op de materie in, overnachten we aan boord en varen we vaker uit, op zoek naar onze meest talrijke Nederlandse walvisachtige, de bruinvis.

De nieuwe data voor de tweedaagse cursus van 2022 is het weekend van 25/26 juni. Klik hier voor meer specifieke informatie en hier voor het downloaden van het inschrijvingsformulier tweedaagse walviscursus 2022. 

NB. In het voorjaar van 2022 vinden de cursussen plaats op de Stoere Eenvoud. In het najaar (data worden later bekend gemaakt) maken we gebruik van de Nieuwe Maen. 

De eendaagse cursus 

De Stoere Eenvoud

De eendaagse cursus is beknopter dan de tweedaagse, maar ook tijdens deze cursus leer je veel over de diverse walvissoorten, hun ecologie en het herkennen en waarnemen van de diverse soorten.  

Deze eendaagse cursus organiseren we op vrijdag 17 juni.  Deze cursus zit momenteel vol! je kunt je nog aanmelden als reserve. 

Wil je meer weten over de eendaagse cursus klik hier dan voor verdere informatie en het inschrijvingsformulier eendaagse walviscursus 2022.

You are donating to : Stichting Rugvin

How much would you like to donate?
€10 €20 €30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...