12
apr
2021

Terugkijken aflevering 3 Op Reis met Rugvin de Oosterschelde op!

Op zondag 18 april om 19.45 uur zond BNNVARA het programma 3 Op Reis uit met een zoektocht naar de “Zeeuwse Big 5”. In dit TV-programma ging presentator Maurice Lede met Stichting Rugvin op zoek naar de bruinvis in de Oosterschelde. 

3 Op Reis ging in deze winter op zoek naar de “Zeeuwse Big 5”. Hiervoor is vanuit Zierikzee een filmcrew van BNNVARA samen met Rugvin het water van de Oosterschelde opgegaan om naar één van die vijf, de bruinvis te gaan zoeken. Je mag zelf nadenken over de andere vier soorten. Je kunt a.s. zondag zelf gaan zien of je het goed had.

Schipper en Rugvin-vrijwilliger Steef nam ons in november jl. met zijn “Limelight” een dag mee het water op. Het had Steef nogal wat moeite gekost om tussen de periodes met mist door naar de Oosterschelde te komen. Maar hij arriveerde op tijd en veilig.

Bruinvis nabij Zierikzee (F. Zanderink)

Gelukkig was het weer op de opnamedag rustig. De mist trok op en we vertrokken vanuit het kanaal van Zierikzee naar het open water van de Oosterschelde. We waren nog nauwelijks vertrokken toen de eerste bruinvis bij het havenuiteinde gespot werd. En er zouden er nog meer volgen….. De bruinvissen kwamen zelfs naar de Limelight toe!

Door de combinatie van mist en een spiegelglad wateroppervlak was het soms lastig de camera’s te focussen, maar het leek soms ook of de bruinvissen wisten dat ze op televisie zouden komen.

3 Op Reis presentator bij de zuil van Studio Bruinvis (Foto: Marloes Beens)

Een dag later bracht de filmcrew nog een bezoek aan Studio Bruinvis op het land waar ze naar de bruinvissen hebben kunnen luisteren! Als Stichting Rugvin weten we natuurlijk dat de crew bruinvissen heeft kunnen filmen maar dat laat onverlet dat we toch heel benieuwd zijn naar het programma en naar de andere vier soorten van de “Zeeuwse Big Five”.

Je kunt de aflevering hier terugkijken.

 

 

 

You are donating to : Stichting Rugvin

How much would you like to donate?
€10 €20 €30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...