Publicaties

Voorkant van de bruinvisfolder

Om het bewustzijn van en kennis over walvisachtigen in de Noordzee en de Oosterschelde te vergroten heeft Rugvin in 2018 een folder uitgebracht over de bruinvis (Phocoena phocoena). De folder bestaat uit een grote poster met op de achterzijde/binnenzijde informatie over de Nederlandse walvisachtigen en de onderzoeken en activiteiten van Stichting Rugvin. De folder wordt aan boord van de Stena Line veerboten Hollandica en Britannica en tijdens diverse activiteiten zoals infomarkten gratis meegegeven.

 

Zoogdier & Lutra

In de tijdschriften Zoogdier en Lutra van de Zoogdiervereniging verschenen enkele artikelen over het werk van Stichting Rugvin.

 

European Cetacean Society (ECS)

Stichting Rugvin is regelmatig aanwezig op de conferentie van de European Cetacean Society (ECS), die ieder jaar in een andere Europese plaats wordt georganiseerd. Tijdens deze conferentie krijgen mensen die onderzoek verrichten naar walvisachtigen de kans om hun bevindingen te presenteren door het geven van een presentatie of een posterpresentatie.

ECS 2008, Egmond aan Zee
In 2008 presenteerde Rugvin bij de conferentie een poster over de verspreiding van walvisachtigen tussen Hoek van Holland en Harwich. Klik hier om de poster te bekijken.

ECS 2010, Stralsund
In 2010 presenteerde Rugvin een poster over haar onderzoek naar bruinvissen in de Oosterschelde. Klik hier om de poster te bekijken.

ECS 2012, Galway
In 2012 presenteerde Rugvin een poster over haar foto-identificatieonderzoek naar bruinvissen in de Oosterschelde.

ECS 2016, Madeira
In 2016 presenteerde Rugvin een poster over haar foto-identificatieonderzoek naar bruinvissen in de Oosterschelde.

 

Naast het uitbrengen van (populair) wetenschappelijke publicaties is er de afgelopen jaren ook diverse malen over het werk van stichting Rugvin geschreven in magazines.

Artikel National Geographic

National Geographic
Het artikel “De bruinvis is terug” verscheen in de Nederlandse National Geographic in januari 2011.

WNF Panda
Het artikel “Handen uit de mouwen voor de natuur” in WNF Panda 2011.

 

Naar boven