14
mei
2020

Foto’s van de Whale Challenge

De whale challenge oproepDoor middel van een Facebook challenge hebben we de bezoekers van onze Facebook en website gevraagd hun prachtige walvisfoto’s en verhalen met ons en met elkaar te delen. Vervolgens kwamen er prachtige foto’s voorbij! En, zoals beloofd, zouden wij een selectie van de foto’s een eervol plaatsje geven op onze website. Blijvend genieten dus!

Mocht je naar aanleiding van de foto’s en/of verhalen, meer willen weten op deze Facebookpagina kun je reageren op de foto’s of de fotograaf eventueel een vraag stellen.

Wist je dat er 90 soorten walvisachtigen zijn? Waar zijn deze te vinden en waar herken je ze aan? Leer het tijdens onze trainingen! Meer info via onze pagina’s over de eendaagse cursus en tweedaagse cursus.

Evalien Bosma bultrug bij Australië

Evalien Bosma OOH weer even die mooie fotos bekijken, bedankt voor deze te gekke challenge, genieten al die prachtige foto’s hier! Mijn foto’s zijn gemaakt langs de kust van zuid-west Australië in 2014, een reis om nooit te vergeten. Oog in oog met de, voor mij, meest magische en prachtigste dieren. Gehuild heb ik.. van blijdschap, van verwondering, van verdriet omdat ze het verliezen tegenover de verwoestende mensheid. We kwamen een groepje jonge puberende bultruggen tegen en man o man wat hebben ze ons een show gegeven, we hebben alles gezien wat ze maar kunnen; relaxed op de rug flapperen, sprongen, staarten, fantastisch. Ik kan moeilijk kiezen tussen de foto’s.

Evalien Bosma

En van dezelfde reis ook een super leuke groep tuimelaars.. zuid west Australië 2014!

 

 

 

 

 

Linda Bosmuis: Tuimelaars

Linda Bosmuis Ik ben in 1998 een whalewatcher geworden. Toen zag ik in Andenes mijn eerste potvis. Daarna stond iedere vakantie in het teken van het reizen naar een locatie waar we walvissen of dolfijnen konden zien. Het blijft iedere keer weer een fantastisch gevoel om deze mooie dieren in het wild van dichtbij te mogen zien. En het virus is ondertussen overgeslagen op mijn zoon. Dit jaar zouden we samen naar Canada vliegen om bultruggen te spotten. Helaas zal dat dus niet lukken maar wie weet volgend jaar weer.

 

Nicolle van Groningen: bultruggen

Nicolle van Groningen Dobberend in een bootje voor de piepkleine kust van een eilandje voor Panama. Het vlakke donkere water, het zachte klotsen en de wetenschap in een gebied te zitten waar bultruggen zijn – nog net voordat ze naar andere wateren vertrekken – doet je adem inhouden. De imposante bultrugstieren zijn al weg, maar toch speur je de horizon af. Maar dan ineens vlak voor je neus, duikt daar een moeder op met haar kalfje. Magisch! 😉 Isla Contadora, 2017.

 

Gewone dolfijnen

Frank Zanderink Een moment uit 2017 in Zuid Afrika ten tijde van de Sardine Run.dat mij altijd bij zal blijven, een groep van ca 1500 gewone dolfijnen in Algoa Bay.

 

 

 

 

Whale Route in Zuid Afrika waar we in 2019 overweldigd werden door de Brydes, de Bultruggen en deze Zuidkapers nabij Hermanus.

 

 

 

 

Blauwe vinvis

Eddo de Leeuw Blauwe vinvis, Atlantische Oceaan, nabij Pico en Faial (Azoren)

 

 

 

 

 

Risso’s dolfijn

Eva Schotanus Vorig jaar zomer in Italië met Jonian Dolphin Conservation, dit Risso kalfje heet Mario, vanwege het ‘M’ vormige litteken op z’n zij. Prachtige dieren zijn het.

 

 

 

 

Blauwe vinvis

Wim van Urk Blauwe vinvis en bultrug in één beeld gevangen! Monterey bay, 2015

 

 

 

 

Bultrug

Tamara de Haan In 2019 bij Port Elizabeth in Zuid Afrika.

 

 

 

 

 

 

 

Tamara de Haan Orka in Spanje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Langsnuitdolfijnen

Annamara de Wolf  Vorig jaar had ik de kans om in het wild met een groep langsnuitdolfijnen te snorkelen bij the Big Island van Hawaii. Om niets vermoedend te gaan snorkelen en ineens een hele groep dolfijnen te zien en te fotograferen, is echt fantastisch!

 

 

 

Bultrug

Rina Crum Groenland tussen het ijs. Een bultrug.

 

 

 

 

 

 

 

Commerson dolfijn

Anieke Brombacher Commerson dolfijn in de Straat van Magellaan

U doneert aan: Stichting Rugvin

Hoeveel zou u willen bijdragen?
€10 €20 €30
Wilt u een regelmatige donatie doen? Ik wil graag bijdragen
Hoe vaak wilt u deze donatie herhalen? (inclusief deze betaling)
Naam*
Achternaam*
Email *
Telefoon
Adres
Eventuele opmerkingen
paypalstripe
Loading...